HOME WAT PLANS & PRICING RAPPORTERING VOORDELEN TOOLS CONTACT
banner

WAT IS ROEM?

PLANS & PRICING

RAPPORTERING

VOORDELEN

Gemakkelijk

ROEM is gemakkelijk

25 ready-to-use vragenlijsten

Bibliotheek met 200 evaluatievragen

SAAS op Belgische servers

Geen voorkennis nodig

Advies & training over leereffectmeting

Advies & training hoe ROEM te gebruiken

Kies voor de Click & Go

Flexibel

ROEM is flexibel

Bouw eender welk evaluatieplan

Evalueer 360°

Evalueer voor en nà leermomenten

Evalueer performance en impact

Evalueer in NL, FR of EN

Werk al dan niet anoniem

Kies uit 4 formules

Persoonlijk

ROEM is persoonlijk

Voorzie je company branding

Importeer je medewerkers

Personaliseer je bevragingen

Bouw je eigen vragenbibliotheek

Stel je eigen KPI's in

Dupliceer volledige evaluatieplannen

Maak je eigen sjablonen

TOOLS

Verhoog het leerrendement in jouw organisatie met een aantal eenvoudige tools. Vraag ze kosteloos aan.

Contacteer ons vrijblijvend als je meer wil weten over evalueren en het meten van leerrendement.

Schrijf je in voor een kosteloze training/demo op aanvraag


? In alle ROEM-trainingen komt een flowchart van Mager & Pipe (1984 !) aan bod. De flowchart is gericht op het bepalen of training een geschikte optie voor een prestatieprobleem is, wat een eerste vraag moet zijn vooraleer er ook maar van een leeractiviteit kan worden gesproken. De tool is ook nuttig als een algemene leidraad voor de selectie van andere opties die geen training zijn.
De meerwaarde van de tool zijn de begeleidende vragen die je door elk beslissingspunt kunnen leiden.

? Deze tool helpt je om een breed zicht te krijgen op de organisatie waarin een leervraag gesteld wordt. Bedoeling van de procesbegeleider is na te gaan of een aangekaart probleem op te lossen valt met een training of opleiding.
Op basis van de antwoorden op 6 organisatiefactoren biedt deze 'procesbegeleider' een score die je kan helpen beslissen of een leeractiviteit de juiste keuze is in deze situatie, m.a.w. of leren een oplossing is om het initiële probleem op te lossen.

? Het SMART formuleren van doelstellingen is vaak een moeilijke én tijdrovende bevalling. Velen zien er daarom tegenop. Om die reden ontwikkelden we een (veel) eenvoudig(er) stappenplan om doelen 'meetbaar' te formuleren.
? Deze checklist kan zowel door de N+1 als door de L&D-verantwoordelijke van de organisatie gehanteerd worden en voorziet 'checks' voor, tijdens en na de leeractiviteit.
? Een leervraag komt vaak bij een trainer of L&D-afdeling terecht vanuit de business. Zij zien leren als een manier om organisatiedoelstellingen te bereiken. Deze doelen zijn geformuleerd door bestuurders en afdelingshoofden, vaak in termen van prestatie-indicatoren. Maar uiteindelijk moet er 'geleerd' worden en het vertalen van die organisatiedoelstellingen in leerdoelstellingen is niet zo eenvoudig, maar het kan beslist.
Via deze wegwijzer willen we het water tussen de bestuurders/afdelingshoofden van organisaties en leerprofessionals minder diep maken. Immers, elk heeft zijn competentie; het is enkel kwestie om elkaar te 'begrijpen'.

? Over het opstellen van vragen(lijsten) is er erg veel geschreven. Niet alle onderzoekers zijn het met elkaar eens, maar als je deze checklist volgt, ben je zeker op de goede weg.
Een dry-run helpt je uiteindelijk om zeker te zijn dat je vragenlijst een antwoord biedt op wat je wil weten : 'keep the end in mind'.